onsdag 22 april 2015

Våra älskade djur

Efter beskedet i april förra året, ett besked som för alltid har gjort att det finns ett FÖRE och ett EFTER.
Efter det började Johan prata om djur. Vi måste skaffa något djur sa han. Vi måste få in liv och rörelse i huset. Och vi gjorde som Johan sa. På så sätt kom Ronja och Molly till oss <3


Jag och min sambo hade pratat länge om att skaffa en bichon havanais. Eftersom jag är allergisk mot pälsdjur så är det är en av få hundraser som fungerar för mig. Och vi kände att varför vänta mer? Och speciellt när Johan hade en önskan om djur. Man kunde ju göra vadsomhelst för honom, om han bara fick må lite bättre för en stund. 
När vi berättade att vi hade hittat en hundvalp som vi skulle väg och kolla på blev Johan så glad. Att få se ett leende från han då, i den situation vi befann oss var och är ovärderligt.

Vi fick hem våran hundvalp redan i maj. Allt gick extremt fort från att vi bestämde oss att vi skulle skaffa hund tills att vi hade våran älskade Ronja hemma hos oss. Gick nog på några veckor bara. Men jag vill tro att det var meningen. 
Meningen att något positivt skulle komma till oss då.
Kommer ihåg första kvällen vi hade med oss Ronja hem till mamma, pappa och Johan. Redan efter den där första kvällen betydde Ronja så mycket. Hon fick oss att tänka på något annat än cancern och bara för en stund kunde vi andas lite lättare.  

Någon månad senare var vi och hämtade Johans katt. En katt som han valde ut och som han döpte till Molly. Och han valde en otroligt fin katt. Är så många som säger att Molly är bland den finaste katten de sett. Du valde så bra älskade Johan <3

Johan hade såklart rätt med djuren, lika som med mycket annat. Han var så klok. Ronja och Molly medförde att det blev liv och rörelse i huset. Och de lockade oss till skratt mitt i det ofattbara.


Idag är vi väldigt tacksamma för Johan ville att vi skulle skaffa djur. De ger oss så mycket viktigt energi i allt kaos <3 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar