torsdag 4 december 2014

Ung cancer

Är nog flera av er som har sett den här bilden och blivit förvånad att Johans mössa finns på ung cancer. Tänkte jag skulle passa på att berätta om Elias och Lotta som är paret på bilden. 

Jag och Lotta fick kontakt med varandra via ung cancer. I början av maj skrev jag ett desperat inlägg på ung cancer anhörigsida. Vi hade då fått beskedet att det inte gick att bota Johan. 
Jag kände att jag behövde få kontakt med andra i min situation. Jag är glad nu efteråt att jag skrev det inlägget för det var det Lotta svarade på och hon skrev att hennes sambo Elias också hade gallgångscancer. Precis som Johan. Den cancern är otroligt ovanlig och drabbar främst äldre människor. Så jag kände att jag måste ta kontakt med den här tjejen. Det är meningen. 

Jag skickade ett meddelande till henne och sedan dess har Lotta funnits där. I mitt livs värsta mardröm. Funnits där utan att vara rädd. Nu är inte vår resa lika men vi har så mycket gemensamt. 
Som hur vi har blivit behandlade av sjukvården. Speciellt Johan och Elias. Som att de är mer en diagnos än en människa. 
En som förstår vad man går igenom. 
Att bara få höra att en annan känner på samma sätt som mig. Har lika tankar. Har  liknade trauma. 
Går inte förklara hur mycket det betyder ❤️ 

Jag är tacksam att jag har Lotta och Elias ❤️ och det var så fint dom att välja den bilden med Johans mössa.  


4 kommentarer:

 1. Så skönt att höra du har någon att prata med Sandra Det behöver ni alla . Vi tänker sååååå mycke på er , har träffat mamma o pappa och sett all sorg dom bär på . Det är så tufft för er alla berättelsen som vi fått höra om Allt ni gått igenom är så sjukt grymt overkligt !!!! Nått som ingen ska behöva utstå Jag ber för er att styrka o hopp återkommer snart även om det tar tid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det betyder mkt. Tack för ni tänker på oss. Nä ingen ska behöva gå igenom det vi har gjort. Man borde inte överleva sånt här. Man är förvånad att man tar sig upp om dagarna. Men det finns nog mer styrka inom en än vad man tro. Och Johan hade viljat att vi inte gav upp. Så man försöker tänka så. Ja det hoppas jag med.

   Radera
  2. Du har betytt väldigt mycket för mig med Sandra. Väldigt mycket i allt det här. Enormt stöd har vi fått av varandra. älskar att mössorna synts lite här och var. ❤️

   Radera
  3. Ja det har vi verkligen, långt mycket mer stöd och förståelse än av kuratorer, myndigheter och sjukhuspersonal. Det gör jag med och det betyder så mycket att ni har hjälpt till och spridit dom <3

   Radera